Automaat spoelen

volvo_c30_34[1]                         $T2eC16F,!)0FI,DSle13BSToyb459Q~~60_83[1]

                                    Automaatbakolie oud en nieuw

Het spoelen en reinigen van uw automaat is essentieel als u wilt voorkomen dat oliekanalen in de versnellingsbak verstopt raken en laat uw auto weer soepel schakelen. De technieken om de automaat te spoelen en reinigen bestaat al enkele jaren, maar wij zijn inmiddels overtuigd van het belang hiervan.

Fabrikanten en dealers van de meeste automerken zeggen dat Longlife olie van een automaat nooit ververst hoeft te worden. Oliefabrikanten zeggen echter dat de maximale vervangingstermijn voor hun Longlife automaatolie 90.000 km is. Het is namelijk zo dat door vervuiling van de automaatolie, oliekanalen verstopt raken en ook de lamellen vervuilen. Dit kan weer tot gevolg hebben dat de automaat vernieuwd, gereviseerd of op een andere manier reparatie behoeft met als gevolg een hoge rekening…. Zelfs bij lage kilmeterstanden kan dit voorkomen! Om deze reden is het belangrijk om uw automaat eens in de zoveel tijd te laten spoelen en reinigen.

Niet alleen ter voorkoming van dure reparaties is een automaatreiniging aan te bevelen, ook bij bonken, slippen, weigering van de automaatbak, schommelend toerental en een verhoogd brandstofverbruik kan de reiniging een oplossing zijn. In de meeste gevallen functioneert de automatische transmissie weer als nieuw.